Handelingen

Zeep

Uit Vegan Wiki

(Doorverwezen vanaf Handzeep)

Voor de productie van zeep kunnen zowel dierlijke als plantaardige vetten gebruikt worden. Zo wordt voor toiletzeep soms ook dierlijk vet gebruikt.[1] Ook kan zeep getest zijn op dieren.

Producten

 • Vegan Keurmerk
 • V-Label Vegan: V-Label Keurmerk met toevoeging Vegan
 • VFV: Volgens Fabrikant Veganistisch — Producent adverteert het product als geschikt voor veganisten
 • PGV: Product Garantie Verklaring — Producent verklaart dat het product geschikt is voor veganisten
 • ZWV: Zeer Waarschijnlijk Veganistisch — Geschikt voor veganisten op basis van ingrediëntendeclaratie. Gebruik van dierlijke hulpstoffen uitgesloten.
 • WV: Waarschijnlijk Veganistisch — Geschikt voor veganisten op basis van ingrediëntendeclaratie. Gebruik van dierlijke hulpstoffen niet uitgesloten.
 • MV: Mogelijk Veganistisch — Geschikt voor veganisten op basis van ingrediëntendeclaratie. Gebruik van dierlijke hulpstoffen, aroma of E-nummer niet uitgesloten
 • VRV: Volgens Retailer Veganistisch - Een bedrijf verkoopt het als veganistisch
 • ZN: Zelf Nagevraagd — Volgens anderen veganistisch

Zie ook: Is het echt veganistisch?

Naam Producent Veganistisch? Te koop bij
Vloeibare zeep Alviana Vegan Keurmerk en VFV. Webwinkel Natuurlijk Betaalbaar
Zeep (ongeveer 20 soorten) Lush Vegan Keurmerk en VFV Lush-winkels (ongeveer 8 winkels in Nederland) en webwinkel Lush.
Cool and refreshing Raw Gaia Vegan Keurmerk en VFV. Webwinkel Louland. Het merk Raw Gaia is ook te koop bij oa. webwinkel De Groene Drogist en Flaura in Warnsveld, zie hier alle verkooppunten, maar zij verkopen mogelijk niet allemaal ook de zeep.
Lavendel Raw Gaia Vegan Keurmerk en VFV. Webwinkel Louland. Het merk Raw Gaia is ook te koop bij oa. webwinkel De Groene Drogist en Flaura in Warnsveld, zie hier alle verkooppunten, maar zij verkopen mogelijk niet allemaal ook de zeep.
Rozen geranium Raw Gaia Vegan Keurmerk en VFV. Webwinkel Louland. Het merk Raw Gaia is ook te koop bij oa. webwinkel De Groene Drogist en Flaura in Warnsveld, zie hier alle verkooppunten, maar zij verkopen mogelijk niet allemaal ook de zeep.
Zeep Sodasan Vegan Keurmerk en VFV. Biologische/natuurwinkels (zie hier verkooppunten van Natudis), en bij allerlei webwinkels.
Handzeep calendula Sonett Vegan Keurmerk[2] Natudis
Handzeep citrus Sonett Vegan Keurmerk[2] Drogisterij.net, Natudis
Handzeep epure Sonett Vegan Keurmerk[2] Drogisterij.net, Natudis
Handzeep lavendel Sonett Vegan Keurmerk[2] Drogisterij.net, Natudis, Wasnoot.nl
Handzeep neutraal Sonett Vegan Keurmerk[2] Drogisterij.net, Natudis, Wasnoot.nl
Handzeep rozemarijn Sonett Vegan Keurmerk[2] Natudis
Handzeep rozen Sonett Vegan Keurmerk[2] Drogisterij.net, Natudis, Wasnoot.nl
Lemongrass & Ginger Soap The Little Cornish Soap Company Vegan Keurmerk. Webwinkel Present in the Box. Het merk is ook te koop bij webwinkel Echte Zeep.nl, maar die verkoopt mogelijk niet de zeep.
Tea Tree and Eucalyptus Soap The Little Cornish Soap Company Vegan Keurmerk. Webwinkel Present in the Box. Het merk is ook te koop bij webwinkel Echte Zeep.nl, maar die verkoopt mogelijk niet de zeep.
Lavender & Calendula Soap The Little Cornish Soap Company VFV. Het merk is volgens hun eigen website dierproefvrij. Webwinkel Present in the Box. Het merk is ook te koop bij webwinkel Echte Zeep.nl, maar die verkoopt mogelijk niet de zeep.
Rose Geranium and Sandalwood Soap The Little Cornish Soap Company VFV. Het merk is volgens hun eigen website dierproefvrij. Webwinkel Present in the Box. Het merk is ook te koop bij webwinkel Echte Zeep.nl, maar die verkoopt mogelijk niet de zeep.
Teenage Angst Soap The Little Cornish Soap Company VFV. Het merk is volgens hun eigen website dierproefvrij. Webwinkel Present in the Box. Het merk is ook te koop bij webwinkel Echte Zeep.nl, maar die verkoopt mogelijk niet de zeep.
Handzeep aloe vera Urtekram Vegan Keurmerk[3] Natudis
Handzeep buine suiker Urtekram Vegan Keurmerk[3] Natudis
Handzeep kokos Urtekram Vegan Keurmerk[3] Natudis
Handzeep morning haze Urtekram Vegan Keurmerk[3] Natudis
Handzeep nordic birch antibacterial Urtekram Vegan Keurmerk[3] Natudis
Handzeep nordic birch vochtgevend Urtekram Vegan Keurmerk[3] Natudis
Handzeep no perfume Urtekram Vegan Keurmerk[3] Natudis
Handzeep nordic berries Urtekram Vegan Keurmerk[3] Natudis
Handzeep purple lavender Urtekram Vegan Keurmerk[3] Natudis
Handzeep rozen Urtekram Vegan Keurmerk[3] Natudis
Zeep Verdesativa Vegan Keurmerk. Alle zeep is veganistisch. Webwinkel Vega-Life.
Lemon Myrtle Hand Wash A’kin VFV. Volgens de website van de producent dierproefvrij. Webwinkel Be So Pure
Amla pflanzenöl-seife Apeiron VFV Webwinkels BigGreenSmile.nlEcomild en Waschbär
Ashwaganda pflanzenöl-seife Apeiron VFV BigGreenSmile.nlEcomild en Waschbär
Brahmi pflanzenöl-seife Apeiron VFV Webwinkels BigGreenSmile.nlEcomild en Waschbär
Jojoba & sesam pflanzenöl-seife Apeiron VFV Webwinkels BigGreenSmile.nlEcomild en Waschbär
Neem & lehm pflanzenöl-seife Apeiron VFV Webwinkels BigGreenSmile.nlEcomild en Waschbär
Neem pflanzenöl-seife Apeiron VFV Webwinkels BigGreenSmile.nlEcomild en Waschbär
Evening Primrose Soothing Bath Bar Aubrey Organics VFV. En dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Lavendula (winkel in Amsterdam en webwinkel), Haarstudio Zen in Amersfoort en webwinkels Liever Natuurlijk en Mild Cosmetics. Het merk Aubrey is ook te koop bij oa. de BioMarkt en de Groene Passage in Rotterdam, maar het is onbekend of zij ook onderstaande producten verkopen.
Herbal Liquid Everyday Body Soap Aubrey Organics VFV. En dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Lavendula (winkel in Amsterdam en webwinkel), Haarstudio Zen in Amersfoort en webwinkels Liever Natuurlijk en Mild Cosmetics. Het merk Aubrey is ook te koop bij oa. de BioMarkt en de Groene Passage in Rotterdam, maar het is onbekend of zij ook onderstaande producten verkopen.
Honeysuckle Replenishing Bath Bar Aubrey Organics VFV. En dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Lavendula (winkel in Amsterdam en webwinkel), Haarstudio Zen in Amersfoort en webwinkels Liever Natuurlijk en Mild Cosmetics. Het merk Aubrey is ook te koop bij oa. de BioMarkt en de Groene Passage in Rotterdam, maar het is onbekend of zij ook onderstaande producten verkopen.
Rosa Mosqueta® Luxurious Bath Bar Aubrey Organics VFV. En dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Lavendula (winkel in Amsterdam en webwinkel), Haarstudio Zen in Amersfoort en webwinkels Liever Natuurlijk en Mild Cosmetics. Het merk Aubrey is ook te koop bij oa. de BioMarkt en de Groene Passage in Rotterdam, maar het is onbekend of zij ook onderstaande producten verkopen.
Unscented Ultimate Bath Bar Aubrey Organics VFV. En dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Lavendula (winkel in Amsterdam en webwinkel), Haarstudio Zen in Amersfoort en webwinkels Liever Natuurlijk en Mild Cosmetics. Het merk Aubrey is ook te koop bij oa. de BioMarkt en de Groene Passage in Rotterdam, maar het is onbekend of zij ook onderstaande producten verkopen.
Handwash Bentley Organic VFV Webwinkels De Online Drogist.nlDe Weegschaal, Drogisterij.net, Drogista.nl en Gezondheid & Verzorging.
Zeepblokken Bentley Organic VFV Webwinkels De Online Drogist.nlDe Weegschaal, Drogisterij.net, Drogista.nl en Gezondheid & Verzorging.
Azure Skies Soap Bomb Cosmetics VFVBomb Cosmetics is volgens hun eigen website tegen dierproeven. Webwinkels Geur&ZeepMireille en TheSouq (webwinkel en winkel in Baarn). Het merk Bomb Cosmetics is ook te koop via Sajovi, bij Fairstore in Dongen en allerlei andere winkels, zie hier alle verkooppunten, maar het is onbekend of zij ook onderstaande producten verkopen.
Jingleberry Soap Cake (sliced soap) Bomb Cosmetics VFVBomb Cosmetics is volgens hun eigen website tegen dierproeven. Webwinkels Geur&ZeepMireille en TheSouq (webwinkel en winkel in Baarn). Het merk Bomb Cosmetics is ook te koop via Sajovi, bij Fairstore in Dongen en allerlei andere winkels, zie hier alle verkooppunten, maar het is onbekend of zij ook onderstaande producten verkopen.
Blok zeep Dr Bronner VFV Biowinkels, webwinkels De Bewuste WinkelDe WeegschaalBigGreenSmile.nlDe Online DrogistHemp iBewust winkelen.nl en De Beauterie. Ook te koop bij Europese webwinkel Aman Vida en Belgische Natuurwinkel (en webwinkel) Kamperfoelie in Tessel-Lo in Tessel-Lo.
Vloeibare zeep Dr Bronner VFV Biowinkels, webwinkels De Bewuste WinkelDe WeegschaalBigGreenSmile.nlDe Online DrogistHemp iBewust winkelen.nl en De Beauterie. Ook te koop bij Europese webwinkel Aman Vida en Belgische Natuurwinkel (en webwinkel) Kamperfoelie in Tessel-Lo in Tessel-Lo.
Zeep voor baby's Dr Bronner VFV Biowinkels, webwinkels De Bewuste WinkelDe WeegschaalBigGreenSmile.nlDe Online DrogistHemp iBewust winkelen.nl en De Beauterie. Ook te koop bij Europese webwinkel Aman Vida en Belgische Natuurwinkel (en webwinkel) Kamperfoelie in Tessel-Lo in Tessel-Lo.
Aloe Vera Soap Dr. Organic VFV De Tuinen (winkelketen en webwinkel).
Lavender Soap Dr. Organic VFV De Tuinen (winkelketen en webwinkel).
Pomegranate Soap Dr. Organic VFV De Tuinen (winkelketen en webwinkel).
Rose Otto Soap Dr. Organic VFV De Tuinen (winkelketen en webwinkel).
Tea Tree Soap Dr. Organic VFV De Tuinen (winkelketen en webwinkel).
Virgin Olive Oil Soap Dr. Organic VFV De Tuinen (winkelketen en webwinkel).
Vitamin E Soap Dr. Organic VFV De Tuinen (winkelketen en webwinkel).
Almond Ecosoapia VFV Webwinkel Ecomooi. Ook te koop bij de Belgische webwinkel Bio'ty Lab.
Zeep Faith in Nature VFV Webwinkel Nelly.com.
Organic Babies Sticky Hand Sanitiser Green People / Organic Babies VFV De Knappe Kikker.
Zeep John Masters Organic VFV. Het merk John Masters Organic is dierproefvrij volgens Peta. Webwinkel Adija. Het merk John Masters organic is ook te koop bij oa. webwinkel Dophert Vegan Goods, maar die verkoopt niet de zeep.
Seifen-Schaum Waschnuss (Vloeibare handzeep op basis van wasnoten, parfumvrij) Klar VFV en ZN. Webwinkel Ekosens Parfumvrije Verzorgingsproducten. Het merk Klar is ook te koop bij oa. webwinkels Parfumvrij, Gezondheidswinkel Broeders en Superfood Kitchen, maar zij lijken niet de zeep te verkopen.
Bar Soap Fresh Mint Living Clay VFV. Het merk Living Clay is dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Unlimited Health (winkels in Amsterdam, Haarlem en Laren, en webwinkel).
Bar Soap Lavender Living Clay Unlimited Health (winkels in Amsterdam, Haarlem en Laren, en webwinkel).
Cucumber Melon Bar Soap Living Clay Unlimited Health (winkels in Amsterdam, Haarlem en Laren, en webwinkel).
Bar Soap Tangerine Almond Living Clay Unlimited Health (winkels in Amsterdam, Haarlem en Laren, en webwinkel).
Bar Soap Victorian Rose Living Clay Unlimited Health (winkels in Amsterdam, Haarlem en Laren, en webwinkel).
Birch Algae Balancing Face Soap Mádara VFV. Het merk Mádara is volgens hun eigen website dierproefvrij. VitaminStore (webwinkel en zo'n 20 winkels in Nederland) en bij webwinkels De Groene Drogist en Ecomooi.
Blackberry White Clay Clarifying Face Soap Mádara VFV. Het merk Mádara is volgens hun eigen website dierproefvrij. VitaminStore (webwinkel en zo'n 20 winkels in Nederland) en bij webwinkels De Groene Drogist en Ecomooi.
Cloudberry Oat Milk Hand & Body Soap Mádara VFV. Het merk Mádara is volgens hun eigen website dierproefvrij. VitaminStore (webwinkel en zo'n 20 winkels in Nederland) en bij webwinkels De Groene Drogist en Ecomooi.
Cranberry Juniper Hand & Body Soap Mádara VFV. Het merk Mádara is volgens hun eigen website dierproefvrij. VitaminStore (webwinkel en zo'n 20 winkels in Nederland) en bij webwinkels De Groene Drogist en Ecomooi.
Mint Shower Soap Mádara VFV. Het merk Mádara is volgens hun eigen website dierproefvrij. VitaminStore (webwinkel en zo'n 20 winkels in Nederland) en bij webwinkels De Groene Drogist en Ecomooi.
Nourishing Soap with sweet plum Mádara VFV. Het merk Mádara is volgens hun eigen website dierproefvrij. VitaminStore (webwinkel en zo'n 20 winkels in Nederland) en bij webwinkels De Groene Drogist en Ecomooi.
Refreshing Soap with peppermint Mádara VFV. Het merk Mádara is volgens hun eigen website dierproefvrij. VitaminStore (webwinkel en zo'n 20 winkels in Nederland) en bij webwinkels De Groene Drogist en Ecomooi.
Vitalising Soap Mádara VFV. Het merk Mádara is volgens hun eigen website dierproefvrij. VitaminStore (webwinkel en zo'n 20 winkels in Nederland) en bij webwinkels De Groene Drogist en Ecomooi.
Zeep Pacifica VFV Webwinkels Shizo en Blossom. (Andere) Pacifica-producten zijn oa. te koop bij sommige schoonheidssalons en apotheken, webwinkels Be So Pure, Liever Natuurlijk en Marlou’s Garden; zie hier verkooppunten in Nederland.
Bio-Aloe & Citroen Vloeibare zeep Sante VFV. Sante producten zijn dierproefvrij volgens hun website. Biowinkels/natuurwinkels, hier is per woonplaats te zien in welke winkels het te koop is, en in welke webwinkels. 
Glycerin Soap Bar Activated Charcoal & Petitgrain Soapwalla VFV. Het merk Soapwalla is dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Webwinkel Reina Organics. Het merk Soapwalla is ook te koop bij webwinkels Ecomooi en Visagist op de fiets (soort webwinkel, alleen te bestellen in regio Den Haag), maar zij lijken niet de zeep te verkopen. Soapwalla is ook te koop op de buitenlandse Etsy-shop van Soapwalla.
Glycerin Soap Bar Lavender & French Clay Soapwalla VFV. Het merk Soapwalla is dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Webwinkel Reina Organics. Het merk Soapwalla is ook te koop bij webwinkels Ecomooi en Visagist op de fiets (soort webwinkel, alleen te bestellen in regio Den Haag), maar zij lijken niet de zeep te verkopen. Soapwalla is ook te koop op de buitenlandse Etsy-shop van Soapwalla.
Glycerin Soap Bar Lemongrass & Green Tea Soapwalla VFV. Het merk Soapwalla is dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Webwinkel Reina Organics. Het merk Soapwalla is ook te koop bij webwinkels Ecomooi en Visagist op de fiets (soort webwinkel, alleen te bestellen in regio Den Haag), maar zij lijken niet de zeep te verkopen. Soapwalla is ook te koop op de buitenlandse Etsy-shop van Soapwalla.
Glycerin Soap Bar Shea Butter, Tangerine and Clay Soapwalla VFV. Het merk Soapwalla is dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Webwinkel Reina Organics. Het merk Soapwalla is ook te koop bij webwinkels Ecomooi en Visagist op de fiets (soort webwinkel, alleen te bestellen in regio Den Haag), maar zij lijken niet de zeep te verkopen. Soapwalla is ook te koop op de buitenlandse Etsy-shop van Soapwalla.
Organic Glycerin Soap Bar Almond Oil & Oats Soapwalla VFV. Het merk Soapwalla is dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Webwinkel Reina Organics. Het merk Soapwalla is ook te koop bij webwinkels Ecomooi en Visagist op de fiets (soort webwinkel, alleen te bestellen in regio Den Haag), maar zij lijken niet de zeep te verkopen. Soapwalla is ook te koop op de buitenlandse Etsy-shop van Soapwalla.
Organic Glycerin Soap Bar Bergamot & Cinnamon Soapwalla VFV. Het merk Soapwalla is dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Webwinkel Reina Organics. Het merk Soapwalla is ook te koop bij webwinkels Ecomooi en Visagist op de fiets (soort webwinkel, alleen te bestellen in regio Den Haag), maar zij lijken niet de zeep te verkopen. Soapwalla is ook te koop op de buitenlandse Etsy-shop van Soapwalla.
Organic Glycerin Soap Bar Citrus & Mint Soapwalla VFV. Het merk Soapwalla is dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Webwinkel Reina Organics. Het merk Soapwalla is ook te koop bij webwinkels Ecomooi en Visagist op de fiets (soort webwinkel, alleen te bestellen in regio Den Haag), maar zij lijken niet de zeep te verkopen. Soapwalla is ook te koop op de buitenlandse Etsy-shop van Soapwalla.
Organic Glycerin Soap Bar Citrus Grove Soapwalla VFV. Het merk Soapwalla is dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Webwinkel Reina Organics. Het merk Soapwalla is ook te koop bij webwinkels Ecomooi en Visagist op de fiets (soort webwinkel, alleen te bestellen in regio Den Haag), maar zij lijken niet de zeep te verkopen. Soapwalla is ook te koop op de buitenlandse Etsy-shop van Soapwalla.
Organic Glycerin Soap Bar Eucalyptus Soapwalla VFV. Het merk Soapwalla is dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Webwinkel Reina Organics. Het merk Soapwalla is ook te koop bij webwinkels Ecomooi en Visagist op de fiets (soort webwinkel, alleen te bestellen in regio Den Haag), maar zij lijken niet de zeep te verkopen. Soapwalla is ook te koop op de buitenlandse Etsy-shop van Soapwalla.
Organic Glycerin Soap Bar Rosewood, Cedar and Clay Soapwalla VFV. Het merk Soapwalla is dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Webwinkel Reina Organics. Het merk Soapwalla is ook te koop bij webwinkels Ecomooi en Visagist op de fiets (soort webwinkel, alleen te bestellen in regio Den Haag), maar zij lijken niet de zeep te verkopen. Soapwalla is ook te koop op de buitenlandse Etsy-shop van Soapwalla.
Liquid Soap Yaoh VFV Webwinkel Hemp i
Scrub (jodiumzeep) Betaïne PGV
Direct desinfect (desinfectie-gel) Herome PGV
Zachte huid crème zeep tablet en vloeibaar Kneipp PGV Etos, Kruidvat, Douglas en webwinkel Bol.com
Liquid Soap Calendula-Sea Buckthorn Lavera PGV Biowinkels, Etos en webwinkel Vega-Life.
Liquid Soap Almond Milk-Shea Butter Lavera PGV Biowinkels, Etos en webwinkel Vega-Life.
Neem Namaste zeep PGV
Chandrika Namaste zeep WV
Nagchampa Namaste zeep WV
Tea Tree Soap ORD River PGV Webwinkel MijnNatuurwinkel.nl (Bakker Mart & De Eekhoorn) en DrogisterijAanbiedingen.nl (bij beide via de zoekterm Mattisson).
Liquid Soap 101 Stephenson personal care PGV[4]
Liquid Soap 105 Stephenson personal care PGV[5]
Zeep 100% pure WV. 100% pure is dierproefvrij (Leaping Bunny Keurmerk). Ze hebben zeep die volgens hen veganistisch is.) Webwinkel 100% pure en webwinkel De Groene Drogist
Toiletzeep Can Olive WV
Biozeep Lavendel met echte lavendelbloemetjes, 250 gr. De Traay WV
Biozeep Mimosa met karatéboter, 100 gr. De Traay WV
Biozeep Olijf met lavendel, 250 gr. De Traay WV
Biozeep Sandelwood met karatë boter, 100 gr. De Traay WV
Huishoudzeep De Traay WV
Aloe vera Marilene Hand- en koordzepen WV
Granaatappel Marilene Hand- en koordzepen WV
Kokosnoot Marilene Hand- en koordzepen WV
Lavendel rozen Marilene Hand- en koordzepen WV
Lelietje van Dalen Marilene Hand- en koordzepen WV
Laurierolie zeep Ottomania WV
Olijfzeep Ottomania WV
Arztseife Walter Rau flüssig + Teebaumöl Speick WV Webwinkel Gezondheidswebwinkel.
handcrème Speick WV Webwinkel Gezondheidswebwinkel.
Melos Pflanzenöl-Seife Aloe Vera, Limette, Sanddorn, Wildrose, Lavendel, Meeresalgen, Olive, Ringelblume Speick WV Webwinkel Gezondheidswebwinkel.
Melos Pur Pflegeseife Speick WV Webwinkel Gezondheidswebwinkel.
Pflanzenöl Kernseife Speick WV Webwinkel Gezondheidswebwinkel.
Soap Bar cafeteria caramel, mocca, latte macchiato (ondanks de naam), schoko Speick WV Webwinkel Gezondheidswebwinkel.
Tjota Pflanzenöl-Seife Wildrose, Lavendel, Aloe Vera, Sanddorn Speick WV Webwinkel Gezondheidswebwinkel.
vloeibare zeep (pompje + navulling) Speick WV Webwinkel Gezondheidswebwinkel.
Luxury soap Tabac original WV
Toiletzeep Trida Bonsai WV
Zeep, scheerzeep, en schoonmaakzeep Werfzeep WV Webwinkel Veganspul.nl
Alepp zeep Alepp MV Webwinkel [https://www.solobiomooi.nl/ SoloBioMooi
Zeep Damas Riche MV Webwinkel [https://www.solobiomooi.nl/ SoloBioMooi
Zeep Karawan MV Calle Alamo (webwinkel en winkel in Den Bosch)
African black soap (per blok) MV Bij de meeste afrikaanse winkels
Care Handzeep Cream Albert Heijn ZN[6] Albert Heijn
Vloeibare zeep Derlon ZN
Kruidvat Fruity handzeep en Kruidvat Aloe Vera handzeep Kruidvat ZN[7] Kruidvat
Zeep Urtekram ZN Biologische winkels en webwinkel De Bewuste Winkel. Het merk Urtekram wordt ook verkocht bij AH webwinkel en Etos webwinkel, maar waarschijnlijk hebben zij niet de zeep.
Calendula Plantenzeep Weleda ZN Biologische/natuurwinkels, drogisterijen, DA en De Tuinen, zie hier verkooppunten in jouw buurt.
Lavendel Plantenzeep Weleda ZN Biologische/natuurwinkels, drogisterijen, DA en De Tuinen, zie hier verkooppunten in jouw buurt.
Rozemarijn Plantenzeep Weleda ZN Biologische/natuurwinkels, drogisterijen, DA en De Tuinen, zie hier verkooppunten in jouw buurt.
 1. Zeep. Wikipedia.nl, bekeken op 9 november 2015
 2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 2,6 Certificering, Sonett. Bekeken op 26 november 2018
 3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 3,7 3,8 3,9 Certificate of Registration, The Vegan Society Trademark Department. Bekeken op 26 november 2018
 4. Product Garantie Verklaring ontvangen van Technical Innovations Manager van Stephenson personal care
 5. Product Garantie Verklaring ontvangen van Technical Innovations Manager van Stephenson personal care
 6. Privébericht op Facebook van Albert Heijn op 29 mei 2018: "De AH Care Cream handzeep is veganistisch!"
 7. Privébericht op Facebook van Etos op 17 mei 2018: "Deze producten bevatten geen dierlijke ingrediënten."