Handelingen

Lijst van Nederlandse opvangcentra voor dieren

Uit Vegan Wiki

Nederland kent een aantal opvangcentra voor dieren. Hieronder een lijst van Nederlandse opvangcentra voor dieren.

Naam Plaats Veganistisch?
Familie Bofkont: Het Beloofde Varkensland Amstelveen, Noord-Holland
Stichting De Nobele Hoeve Strijbeek, Noord-Brabant
Koeienrusthuis Stichting de Leemweg Zandhuizen, Friesland
Stichting Akka’s Ganzenparadijs Zandpol, Drenthe
Gnadenhof Melief Sögel, Duitsland Geeft honden en katten vlees. Organisatie ziet het uitbreiden van de opvang van dieren als een groter doel dan het stoppen met voeren van vlees. Gaat dit in de toekomst niet veranderen. Serveert gasten veganistisch.
't Swieneparredies Nieuw Scheemda, Groningen
Dierentehuis de Achtste Hemel Haule, Friesland
Het Nieuwe Norma's Universum Noordhorn, Groningen
Stichting Dierentehuis Almere-Buiten, Flevoland
De Peerdegaerdt Strijen, Zuid-Holland Serveert gasten vegetarisch. Eén oude hond krijgt nog vlees te eten. Een opvolger zal vegetarisch te eten krijgen. Organisatie ziet veganisme als haar streven.[1]

Externe links

Bronnen

  1. De Peerdegaerdt laat aan Vegan Wiki via Facebook Messenger weten op 20 februari: "We hebben geen katten, wel 1 hond (Tos). Hij is een labrador en is inmiddels 16. We zijn met De Peerdegaerdt op reis en die reis heeft wat ons betreft een veganistisch eindstation. Voordat we daar zijn komen we voorbij wat tussenstations om het maar zo te noemen. Eén daarvan is dat we hebben besloten Tos gewoon zijn normale brok te blijven geven, alhoewel hij al wel jaren zijn ochtendbrood met vega worst krijgt. Maar zijn brok is dus nog regulier en willen we gezien zijn leeftijd niet meer veranderen. Mocht Tos uiteindelijk een opvolger krijgen, dan is het voor ons een wens en dus meteen een serieuze overweging om over te stappen naar vegetarische hondenbrok. De overige dieren krijgen geen dierlijk vlees, onze varkens zijn zelfs vegan, net als de paarden trouwens. In veel paardenvoer zijn trouwens restanten van dode dieren verwerkt, daarom hebben we destijds voor PAVO gekozen, omdat zij garanderen dit niet te doen."