Handelingen

Lijst van niet-Nederlandse webwinkels met veganistische producten

Uit Vegan Wiki

Iets aanpassen of doorgeven?
Lees hier hoe dat kan.

Dit is een lijst van niet-Nederlandse webwinkels die veel veganistische producten verkopen.

Alles

Alternative Stores is een webwinkel met een zeer groot assortiment aan voedsel, nepleren schoenen van eigen merk, vitaminen, cosmetica, make-up, schoonmaakproducten, kleding, tassen en portemonnees. Alles is veganistisch. Alternative Stores bevindt zich in de UK, maar verzendt ook naar Nederland.

Pangea Vegan Store wordt gerund door veganisten, en verkoopt alleen veganistische producten. Ze hebben een zeer, zeer groot assortiment aan oa. voedsel, cosmetica, boeken, tassen, nepleren schoenen (van eigen merk en van andere merken), dierenvoer, schoonmaakmiddelen en meer. Naast veganistische nepleren schoenen, riemen en portemonnees, hebben ze ook een heleboel pro-vegan kleding, varierend van humoristisch tot hardcore. Vegan Store bevindt zich in de VS en Vegan Store UK in the UK, maar ze verzenden ook internationaal.

Ethical Wares verkoopt veganistische nepleren schoenen (eigen merk) en riemen, kleding, kookboeken en cosmetica. Daarnaast verkopen ze fairtrade producten, Tibetaanse producten en cd's van muzikanten die vegetarier of veganist zijn. Alle producten zijn veganistisch. Ethical Wares bevindt zich in de UK, maar verzendt ook internationaal.

The Vegetarian Site is een webwinkel die een groot assortiment aan (nepleren) schoenen, kleding, boeken, cosmetica en voedsel verkoopt. Alles is veganistisch. Bevindt zich in de VS, maar verzendt ook internationaal.

Roots of Compassion verkoopt punkachtige pro-vegan kleding en patches, schoenen en voedsel. Alles is veganistisch. Roots of Compassion bevindt zich in Duitsland, maar verzendt ook naar Nederland.

Vegan Essentials verkoopt cosmetica, voedsel, kleding en nepleren schoenen, jassen, handschoenen, riemen en portemonnees. Alles is veganistisch. Vegan Essentials bevindt zich in de VS, maar verzendt ook internationaal.

GoodGoth is een webwinkel, die gothic kleding, schoenen, tassen, haarverf en cosmetica verkoopt. Bijna alle producten zijn vegetarisch, sommige zijn veganistisch. Bijna alle schoenen zijn zonder leer, of de lijm ook veganistisch is weten ze niet. Sommige soorten haarverf zijn veganistisch. GoodGoth bevindt zich in de VS, maar verzendt ook internationaal.

Belgische speciaalzaak in vegan-eco-bio kledij, schoenen en cosmetica. Alles is Vegan. De winkel bevindt zich in Oostende (de kust). Veggieshop.com verkoopt wereldwijd.

Voedsel

Webwinkel met een heel groot assortiment aan veganistisch voedsel. Alle producten zijn veganistisch. Het is een Duitse webwinkel, maar verzendt ook internationaal.

Ulmafit is een merk dat veganistische seitan- en lupineproducten maakt, zowel biologisch als niet-biologisch. In hun webwinkel verkopen zij deze producten. Alle producten zijn vegetarisch of veganistisch. Ulmafit bevindt zich in Duitsland, maar verzendt ook naar Nederland.


Kleding

Amerikaanse webwinkel met een groot assortiment aan nepleren schoenen en tassen, en cosmetica. Alle producten zijn vegetarisch of veganistisch. Verzendt ook internationaal.

Peta (People for the Ethical Treatment of Animals) is de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld. Hun webshop bevat een zeer groot aanbod aan pro-vegan en anti-bont kleding, kinderkleding, portemonnees, dagboeken, boeken en dvd's. De webshop bevindt zich in de VS, maar verzendt ook internationaal.

Moo Shoes heeft een zeer groot assortiment aan nepleren schoenen, tassen, portemonnees en riemen, andere schoenen, kookboeken en een kleine selectie pro-vegan shirts. Alle producten zijn veganistisch. Moo Shoes bevindt zich in de VS, maar verzendt ook naar Europa.

Opgericht door een veganiste die mensen aan het denken wil zetten over dierlijke producten. Vrolijke en humoristische plaatjes en teksten op kleding, kinderkleding en tassen. Feel Good Tees bevindt zich in de VS, maar verzendt ook internationaal.

Vegan Wares is een merk dat veganistische nepleren schoenen maakt. Op hun website verkopen ze een groot assortiment aan schoenen, en ook sandalen, riemen en portemonnees. Alle producten zijn veganistisch. Vegan Wares bevindt zich in Australie, maar verzendt ook internationaal.

Cowpie Creek wordt gerund door veganisten en verkoopt een groot assortiment aan humoristische pro-vegan shirts, truien, ondergoed, bekers, en meer. Cowpie Creek bevindt zich in de VS, maar verzendt ook internationaal.

Herbivore Clothing is een veganistisch bedrijf, dat alleen veganistische producten verkoopt. Ze verkopen oa. pro-vegan shirts, boeken over veganisme of dierenrechten, buttons en nepleren portemonnees, riemen en tassen. Herbivore Clothing bevindt zich in de VS, maar verzendt ook internationaal.

Vegetarian Shoes is een merk dat veganistische, nepleren schoenen, jassen en handschoenen maakt. Alle producten zijn veganistisch. Hun eigen webwinkel bevindt zich in de UK, maar verzendt ook naar Nederland.

GAIA is een Belgische dierenrechtenorganisatie. In hun webshop verkopen ze een klein assortiment aan oa. pro-vegan kleding en boeken. GAIA bevindt zich in Belgie, maar verzendt ook naar Nederland.

Het merk Matt & Nat maakt 'nepleren' tassen, handtassen, riemen en portemonnees. Alle producten zijn veganistisch en gemaakt van gerecyclede waterflessen. Producten van dit merk worden verkocht via hun eigen websites, en in andere webshops.

Olsenhaus is een veganistisch schoenenmerk, dat damesschoenen maakt. Alle schoenen zijn veganistisch, en vaak gemaakt van bijzondere gerecyclede materialen. Olsenhaus heeft 40-tal vestingen, de meeste in de VS, maar ook een aantal verspreid over de wereld. Ze hebben ook een webshop, deze verzendt ook internationaal. Daarnaast worden zijn Olsenhaus schoenen ook te koop bij een aantal andere webwinkels. Hun schoenen worden ook door tal van Amerikaanse celebrities gedragen.

The Secret Society of Vegans verkoopt punkachtige pro-vegan kleding, een paar nepleren schoenen en riemen en meer. Alles is veganistisch. Bevindt zich in de UK, maar verzendt ook internationaal. Heeft ook een winkel in Londen.

Britse webwinkel die eigen en andermans merken verkoopt. Alles is veganistisch. Het bevindt zich in the UK, maar verzendt ook internationaal. Ze verkopen (nepleren) schoenen, tassen, riemen, handschoenen en cosmetica.

Interpunk is een punkwinkel, die ook een aantal pro-vegan shirts, en veganistische armbanden en riemen met spikes verkoopt. Interpunk bevindt zich in de VS, maar verzendt ook internationaal.

Chibi is een merk dat zich richt op dierenrechten en heeft een klein assortiment aan shirts met getekende dieren erop, zowel volwassenen- als kinderkleding. Chibi bevindt zich in Belgie, maar verzendt ook internationaal.

Tippitappi verkoopt subtiele pro-vegan shirts, waarop het woord 'vegan' overigens niet voorkomt. Tippitappi bevindt zich in Italie, maar verzendt ook naar Nederland.

Produceert en verkoopt veganistische schoenen. Bevindt zich in de UK, maar verzendt ook internationaal.

Webwinkel die (nepleren) riemen van het veganistische merk Truth verkoopt. Bevindt zich in Canada, maar verzendt ook internationaal.

  • Online Community Stores

Websites waarop gebruikers zelf dingen kunnen verkopen. Zo zijn er websites waarop iedereen zelf kleding kan ontwerpen en verkopen. Gebruikers uploaden afbeeldingen, selecteren het type kleding en kleur, en creeeren op die manier een kledingstuk. De productie is on-demand, zodra iets besteld wordt, wordt het daadwerkelijk geproduceerd door de drukkerij van de website. Je kan voor jezelf kleding ontwerpen en bestellen, maar je kan ook de kleding die je ontworpen hebt verkopen aan anderen via deze websites. Er is zeer, zeer veel pro-vegan kleding te koop via dit soort websites. Omdat het door gebruikers zelf ontworpen wordt, varieert de kwaliteit van de ontwerpen sterk, maar er zitten zeker ook heel leuke dingen tussen. Sommige websites verkopen niet alleen kleding, maar ook andere bedrukte voorwerpen, zoals keukenschorten, tassen, bekers, flyers, posters, bumper stickers etc. Sommige bieden ook kleding en petten waar de tekst op geborduurd is. Je vindt pro-vegan producten door te zoeken op het woord 'vegan', eventueel gevolgd door een categorie, bijvoorbeeld 'tshirt' of 'poster'. Er zijn ook community stores waar mensen niet door de website de kleding laten produceren, maar via de website hun zelfgemaakte producten kunnen verkopen, die zij zelf verzenden naar de koper. Online community stores met veel pro-vegan producten:

Zie ook