Handelingen

Vruchtenjam

Uit Vegan Wiki

Iets aanpassen of doorgeven?
Lees hier hoe dat kan.

Vruchtenjam is bijna altijd veganistisch. Vroeger werd aan vruchtenjam gelatine toegevoegd. Tegenwoordig wordt in de praktijk voor vruchtenjams alleen nog maar pectine gebruikt. Pectine is een plantaardig geleermiddel. Hieronder worden alleen vruchtenjams genoemd die niet geschikt zijn voor veganisten.

Producten

  • Vegan Keurmerk
  • V-Label Vegan: V-Label Keurmerk met toevoeging Vegan
  • VFV: Volgens Fabrikant Veganistisch — Producent adverteert het product als geschikt voor veganisten
  • PGV: Product Garantie Verklaring — Producent verklaart dat het product geschikt is voor veganisten
  • ZWV: Zeer Waarschijnlijk Veganistisch — Geschikt voor veganisten op basis van ingrediëntendeclaratie. Gebruik van dierlijke hulpstoffen uitgesloten.
  • WV: Waarschijnlijk Veganistisch — Geschikt voor veganisten op basis van ingrediëntendeclaratie. Gebruik van dierlijke hulpstoffen niet uitgesloten.
  • MV: Mogelijk Veganistisch — Geschikt voor veganisten op basis van ingrediëntendeclaratie. Gebruik van dierlijke hulpstoffen, aroma of E-nummer niet uitgesloten
  • VRV: Volgens Retailer Veganistisch - Een bedrijf verkoopt het als veganistisch
  • ZN: Zelf Nagevraagd — Volgens anderen veganistisch

Zie ook: Is het echt veganistisch?

Naam Producent Veganistisch? Te koop bij

Bron


Zie ook