Handelingen

Foto

Uit Vegan Wiki

Traditioneel fotopapier

Een foto bestaat uit de papieren onderlaag, inkt en een emulsielaag. Deze emulsielaag op traditioneel fotopapier is gemaakt van gelatine meestal afkomstig van runderbotten. In de fotografiebranche is hier nog geen plantaardig alternatief voor.

FineArt Prints

FineArt Prints bevatten geen emulsielaag en zijn dus vrij van gelatine. Op het FineArt papier kan een plantaardige afdruk worden gezet.[1] FineArt prints zijn ruw van structuur en oogt als schilderspapier met een lichte glans. Er zijn verschillende structuren verkrijgbaar. De ene lijkt wat meer op een traditionele foto dan de ander.

Soms bevat inkt ook dierlijke hulpstoffen. Het is dus ook belangrijk hier naar te kijken. HahneMuhle heeft verklaard dat hun producten vrij van dierlijke producten.

Andere materialen om foto's op te printen

Het is tegenwoordig erg populair om een foto op ander materiaal dan op fotopapier te printen. Vooral canvas, hout en acrylglas zijn populair. Op fotoophout.nl wordt diverse soorten milieuvriendelijk geproduceerd hout aangeboden. Ook de gebruikte inkt is milieuvriendelijk en van plantaardige oorsprong. Het is fotoophout.nl niet bekend of er in andere processen van hun producten misschien wel dierlijke producten of hulpstoffen zijn gebruikt. Ze kunnen dit niet met zekerheid zeggen.

Saal-digital bied canvassen, acrylglas, Alu-dibont en hardschuimplaten aan en verklaart dat deze geheel plantaardig zijn.[1]

Producten

Hema fotokiosk

  • alleen de direct klaar foto's (automaat in de winkel) VFV

Kruidvat

  • kant en klaar (automaat in de winkel) VFV
  • fotoboeken VFV

Epson

  • geen dierlijke bestanddelen VFV

HP

  • geen dierlijke bestanddelen VFV

Ilford

  • Harman Fiber and Harman Crystaljet RC VFV

Mutsubishi

  • direkt klaar Pasfoto's bij de fotograaf

Bron

  1. 1,0 1,1 E-mail van Saal-Digital Fotoservice GmbH, Bekend bij NVV sinds 23 september 2016