Handelingen

Lavera

Uit Vegan Wiki

Lavera is een cosmeticamerk van het Duitse bedrijf Laverana. De meeste producten van Lavera zijn geschikt voor veganisten. Deze producten zijn herkenbaar aan het Vegan Keurmerk.

Dierproeven?

Lavera laat op hun website weten geen dierproeven uit te voeren. "Bij lavera is het vanzelfsprekend om met respect voor mens, dier en natuur om te gaan. Vanaf het begin is lavera tegen dierproeven geweest en garandeert de huidvriendelijkheid en werkzaamheid van haar producten enkel middels testen op vrijwillige proefpersonen.

Lavera doet geen dierproeven, noch op het eindproduct, noch op een van de grondstoffen, of op het geven van een dergelijke test opdracht. Als fabrikant van gecertificeerde natuurlijke cosmetica, is het voor ons vanzelfsprekend dat dierproeven niet samengaan met onze mentaliteit en bedrijfsfilosofie. Bovendien gebruikt lavera geen grondstoffen van dode gewervelde dieren (bijv. potvis-,schildpad-, nertsolie, marmot vet, dierlijke collageen en verse cellen) en ook vindt er geen export plaats naar China zo lang dit niet zonder dierproeven wordt toegelaten. Wij voldoen aan de strikte richtlijnen voor gecontroleerde biologische en natuurlijke cosmetica van de internationale NaTrue standaard."[1]

Externe links

Zie ook

Bronnen

  1. Over Laverana, Lavera.nl. Bekeken op 22 februari 2017