Handelingen

Veganistisch uit eten

Uit Vegan Wiki

Buiten de deur eten

Op de website VeganFriendly kan je zoeken naar eetgelegenheden in de buurt die veganistische menu's serveren.

Bij veel niet-veganistische restaurants kan je vaak toch veganistisch eten. Bel of e-mail daarvoor wel van tevoren om de mogelijkheden te bespreken. Bij sommige restaurants is het vrij makkelijk om een vegan maaltijd te krijgen, bijvoorbeeld Italiaans (pizza zonder kaas), Indiaas (vega curry met rijst zonder zuivel), Chinees (tjap tjoy, tofu gerecht etc.) en Thais (vega curry). Vraag dan wel even naar verborgen ingrediënten, zoals melk in pizzabodems, ghee en room in Indiase gerechten, en vleesbouillon, vissaus, trassi etc. in Chinese, Thaise en Indonesische keukens. Sommige pannenkoekenrestaurants zijn bereid om vegan pannenkoeken te bakken.

Eetgelegenheden met veganistische opties

Gidsen

Bij anderen

Het eten bij familie en vrienden kan soms lastig zijn. Sommige mensen kunnen of willen geen rekening houden met het dieet. Andere mensen vinden het niet 'gezellig' als je eigen eten meeneemt. Om sociale spanningen te voorkomen kan je zorgen dat je al een volle maag hebt voordat je arriveert. Je kan ook voorstellen om de familie of vrienden te verrassen met een leuk gerecht, of een taart, waar je dan natuurlijk zelf ook van eet. Een andere optie is om wat eten bij je te hebben, zoals handige koekrepen of kijk of je kort in de buurt een veganistische eetgelegenheid is.

Als beginnende veganist zal je veelal merken dat het voor de omgeving ook een verandering is waar ze soms niet goed weten hoe er mee om te gaan. Bijna altijd verbetert dit over tijd als iedereen er aan gewend raakt is dat je geen dierlijke producten eet.

In het ziekenhuis

Mocht je als patiënt opgenomen worden in het ziekenhuis, dan staan de lieve veganisten van de Vegans in het ziekenhuisgroep voor je klaar om te zorgen dat je ook in het ziekenhuis veganistisch kan eten.