Alcoholische dranken

Waarom zijn alcoholische dranken niet altijd vegan?
Heldere alcholische dranken worden vaak geklaard zodat het niet vertroebeld is met vaste deeltjes. Dit wordt soms gedaan met dierlijke hulpstoffen die niet op de ingrediëntenlijst vermeld hoeven te worden. Dierlijke stoffen die gebruikt worden als klaringsmiddel zijn bijvoorbeeld gelatine, vislijm, caseïne, albumine of chitosan.
Daarnaast zijn er ook alcoholische dranken waaraan melk, ei of honing is toegevoegd. Lees meer in dit artikel.